Сигнал за изфабрикуван профил във Фейсбук „Областен управител-Русе“ със злепоставящо ниско ниво на комуникация проверява областната управа. 
Вчера фалшивият профил не бе активен, а областният управител Стефко Бурджиев се закани да сезира компетентните държавни органи за злоупотребата.
Все още проучваме въпроса, но бях силно учуден, когато разбрах за профила, каза за „Утро“ Бурджиев и допълни, че няма подозрения кой стои зад тази инициатива.
Сайтовете за социална комуникация осигуряват много възможности за връзка с гражданите, но Фейсбук профил „Областен управител-Русе“ никога не е бил регистриран и поддържан, това е изцяло нечия чужда инициатива. Така от администрацията коментираха подадения от Фейсбук групата „Обществен съвет-Русе“ сигнал за фалшификата и допълниха, че публикуват съобщения и документи единствено на официалната си интернет страница www.ruse.bg.
Злоупотребата с известни личности и институции във Фейсбук е често срещано явление. Само Община Русе има три профила в най-популярната в българския интернет социална мрежа.