Работник във фирма на територията на бившия КТМ бе убит на място от огромна 40-тонна специализирана машина за превоз на контейнери и други тежки товари, известна като калмар.
Инцидентът е станал малко преди 17 часа в халето на склад в „ТМ технолоджи“. 20-тонната машина била натоварена с метални рола с тегло 20 тона, които трябвало да премести. Задачата на загиналия 38-годишен работник била да насочва 55-годишния водач на калмара, от чиято позиция видимостта е силно ограничена и за безопасно движение на огромния подемник е необходим асистент.     
В един момент мъжът зад волана изгубил от поглед навигатора, спрял машината и като слязъл от нея, го видял под колелетата.
Сигнал за трагичната злополука е получен на тел. 112 в 16.51 часа. На място е отишла линейка, но медиците само са констатирали смъртта на работника и са предали случая за разследване на полицията.
Проверка започна и Инспекцията по труда, която не беше приключила до редакционното приключване на броя.
Все още не мога да кажа дали това е трудова злополука, защото не е ясно дали работникът е бил назначен на трудов договор, обясни директорът на инспекцията Ирена Николаева, която вчера бе в командировка извън града.