Над 2 милиона лева инвестира „Дунав Турс“ преди началото на тазгодишния круизен сезон. Всички кораби от флотата на дружеството са обновени основно, като за първи път на „Елегант Лейди“ е монтирана пречиствателна система за отпадните води. Това е една от основните екологични норми за корабоплаването в Европа в сила от януари.
Сателитен интернет, изцяло нова анимационна програма и гурме меню са само малка част от новостите, които „Дунав Турс“ въведе на корабите си за новия сезон, каза главният изпълнителен директор Катя Стоянова и обясни още, че пазарът е силно конкурентен и ако фирмата не се развива, много бързо може да загуби позиции. Тук въпросът не е в това колко години си в този бранш, а кой може да предложи най-доброто съчетание между цена и качество, без да прави компромиси, посочи Стоянова. 
В началото на март „Дунав Турс“ е била на най-голямата туристическа борса в Берлин. Подписани са важни чартърни договори за този сезон, но преди всичко дружеството е успяло да планира заетостта на корабите си за повече от 200 дни за тази година.
На 26 март в белгийския град Гент капитанът на „Хайнрих Хайне“ Димитър Донев ще даде команда „Пълен напред!“ и така символично ще открие навигационния сезон за компанията. Два дни по-късно от Амстердам потегля „Елегант Лейди“, а в началото на април от Пасау тръгват с немски туристи на бордовете си „Ариана“, „Русе Престиж“, „София“ и „Русе“.
Миналата година много българи предпочетоха да си подарят круиз по Дунав, за тази година също са записани доста наши сънародници, така че продължаваме успешно да сбъдваме мотото си „От мечтата за пътуване към пътуването-мечта!“, каза Катя Стоянова.