Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще играят днес пред феновете си последния домакински мач от редовния сезон в Националната лига. След двубоя срещу „Монтана“ следва гостуване на „Рилски спортист“ и поглед към табличката с класирането, която ще покаже кой тим ще се готви за плейофите от камбанарията на първото място и домакинското предимство.
„Хасково“ вече е извън играта за върха след краха у дома срещу „Нефтохимик“. А настойницата на южнячките Елена Станкова дълго време помпаше мускули със самочувствието на едноличен лидер. Да, но палачинката се обърна и отборът на Станкова не може да мръдне по-напред от третото място.   
„Монтана“ отдавна играе за слава, защото заспа на четвъртото място без шансове да върви нагоре, но пък, както писа вече „Утро“, държи ключа за развръзката през сезона. Идеалният вариант е монтанска загуба днес и монтанска победа на 28 март вкъщи срещу „Нефтохимик“! Ето как ще се сбъдне желаната първа позиция на „Дунав 8806“. 
Някои казват, че тези сметки били без значение, тъй като първите 4 тима влизали с изравнени възможности на финалната права с плейофите. Сигурно, само че някак си е много различно да започнеш серия от 5 мача и при 2:2 в нея да изиграеш „тайбрека“ пред своя публика. Особено когато тази публика е с реномето на темпераментен и жаден за победа на всяка цена шести играч! 
Но наистина да спрем сметките и да видим дали „Дунав 8806“ ще си свърши днес работата у дома. Мястото на дербито е известно, шоуто започва в 18 часа.   
В другите два мача за здраве на баскетболистките и за статистиката на федерацията „Рилски спортист“ ще бъде домакин на „Хасково“, а „Нефтохимик“ - на „Левски“.