Трима ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П.Павлов“ се класираха за националния кръг на състезанието по професии в Пловдив, съобщиха от училището. Преди дни приключи регионалното състезание, което се проведе в Габрово и излъчи участниците в републиканската надпревара. Русенската гимназия изпрати отбор с представители за всяка от категориите в състезанието - хлебар-сладкар, готвач, сервитьор и барман. Стела Нонева, Веско Георгиев, Ваня Кулева и Васил Маринов показваха знания и умения в оспорвана конкуренция със свои връстници от 15 отбора от сродни училища от Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Ловеч, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.
Журито определи второ място за Стела Нонева в категорията „Най-добър млад хлебар-сладкар“ и също второ място за Веско Георгиев като „Най-добър млад готвач“. В националния кръг в Пловдив ще участва също и Ваня Кулева, която макар и да не получи победителска купа, бе оценена високо от комисията и се класира за финалния кръг. Той ще се проведе от 23 до 25 април в Града под тепетата. Щастливи сме, че нашите възпитаници ни представят достойно и се надяваме на още по-големи успехи, каза директорката на гимназията Ренета Вълева.
Слад като отборът се завърна от Габрово, с учениците се срещна председателят на Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев. Той връчи на Стела Нонева и Веско Георгиев ваучери за работно облекло с логото на БСХР, а на Ваня Кулева и Васил Маринов - ваучери за хранителни продукти.