Реконструкцията на Кръговото и изграждането на пробива „Кауфланд“ се движат в срок, увери се на място кметът Пламен Стоилов, който вчера инспектира обектите. 
Изкопните дейности за подпорната стена на ринга на Кръговото, както и фундаментната плоча на втория тунел в посока градинката пред бл. „Бозвели“ са изпълнени. Подготвя се за изливане и плочата към разделителната ивица на бул. „Цар Освободител“ по посока на Кооперативния пазар. Строителите споделиха със Стоилов, че при валежи водата се просмуква в почвата, което усложнява изкопните и строителните дейности, но изразиха надежда времето да е сухо и да напреднат с работата. 
Подпорните стени на пробива „Кауфланд“ са изградени напълно. Проектът предвижда чрез подлез при жп линията и нова улица от бул. „Липник“ до ул. „Чипровци“ да свърже кв. „Родина“ с центъра на града. В момента се работи по реконструкцията и подмяната на водопровода, след което ще бъде изпълнено и временното жп трасе. То ще даде възможност да се направи мостовата конструкция. По време на инспекцията стана ясно, че въпреки активната работа с всички експлоатационни дружества, които поддържат подземни мрежи в района, излизат много необозначени подземни комуникации, които затрудняват изпълнението. 
Дейностите и по двата компонента на транспортния проект се очаква да приключат в срок.