Делото срещу осъдения от Русенския районен съд на 3 години строг затвор охранител в „Напоителни системи“ ще трябва да започне отначало. Това решиха на втора инстанция окръжните магистрати и върнаха в начална позиция процеса. 
Пазачът бе наказан за това, че докато карал нощна смяна, самият той окрал напоителното дружество. Нарязал с брадва 35-метров трифазен удължител, метнал го в печката, за да изгори изолацията и да предаде около 3 килограма мед в пункт за вторични суровини. Повече не се върнал на работа и забегнал във Варна. С това обаче нарушил пробацията, на която бил осъден, и бил обявен за издирване. А след хващането му сам разказал за кражбата на 11 срещу 12 април 2013 година край Ряхово.
Окръжният съд сметна, че магистратите на първа инстанция не са мотивирали добре присъдата си и не са отчели факта, че работодателят на крадливия пазач всъщност нямал договор за охрана с „Напоителни системи“, а само наемни отношения. С това се поставя под въпрос обстоятелството дали охранителят реално е имал задача да пази обекта или е имал други задължения. Затова окончателно върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав.