Да се премахне изискването за възстановяване на автентичния вид на някогашната Стара община в условията на конкурса за учредяване на право на строеж на ул. „Княжеска“ 7. Това предложи на вчерашното заседание на комисията по бюджет и финанси общинският съветник от БСП Александър Неделчев и заяви, че няма да подкрепи предложението във вида, в който е представено, защото е противоречиво. По думите му е непонятно възстановяването на сградата при положение, че тя е била двуетажна със сутерен, а сега се предвижда да бъде построена триетажна сграда с триетажна пристройка. Излиза, че лъжем хората, че ще възстановим Старата община, след като там ще има една напълно нова сграда, коментира общинският съветник. Неделчев обаче подчерта, че е съгласен да се построи нова сграда вместо теренът да пустее и да грози централната част. 
Неговият колега Иван Иванов попита какво ще бъде предназначението на новата сграда, след като е посочено в условията, че собственикът не може да променя първоначалния й вид в следващите пет години. 
От общинска администрация обясниха, че възстановяването на сградата в автентичния й вид е решение на работна група от архитекти, а за предназначението й е посочено, че ще бъде с обществени функции.