За първа година Русенският университет организира Ден на кариерното ориентиране на първокурсника. Той ще бъде в рамките на Националните дни на кариерата, на които университетът е домакин от 23 март. За десети път университетът участва в този форум и затова решихме да присъединим към възможностите, които той дава, и студентите от първи курс, каза ректорът проф.Христо Белоев. Откриването на Дните на кариерата е в 10 ч в Канев център, а час по-късно ще започне церемония по награждаването на 14 първокурсници, завършили първия семестър с отличен успех, и на първенци по различни дисциплини, обясни зам.-ректорът проф.Велизара Пенчева.
10-годишен рожден ден отбелязва и Центърът за кариерно израстване, обяви неговият директор проф.Иван Евстатиев. Той подчерта, че за младите хора е изключително полезно да се срещат с потенциални работодатели още по време на следването. Тези срещи са в неформална атмосфера, а и така студентите могат отрано да предвидят върху какво да поставят акцента в подготовката си, за да отговорят на изискванията във фирмите, коментира управителят на главния организатор на форума Job Tigger Светлозар Петров. 
Тази година в Русе бъдещите висшисти ще имат възможност да се срещнат с представители на 30 фирми, сред които са „Монтюпе“, „Оргахим“, „Дунарит“ и други. Във вчерашната пресконференция в университета участва и младият инж.Никола Жиков, който се е дипломирал преди година, но именно благодарение на Дните на кариерата е преминал стаж и вече работи като мехатроник в „Монтюпе“.