Футболистът на „Дунав“ Мартин Цирков разчуства феновете с изключително емоционално съобщение. Той разкри на личната си страница във Фейсбук, че слага без време край на футболната си кариера. Причината е ясна - претърпя серия от тежки операции на коляното и явно лекарите са му препоръчали да не рискува повече здравето си. През декември той ще навърши 27 години, една златна футболна възраст, в която щеше да разгърне безспорния си талант. Юношата на „Дунав“ има в кариерата си още един сезон за „Сливен“ и един за „Спартак“ /Вн/. През останалото време бе верен на родния си клуб.  
„Откакто се помня, играя футбол и мечтая да стана професионален футболист. 10 години изживявах мечтата си всеки миг. Отсега нататък Футболът на професионално ниво не е приоритет за мен. Рано или късно знаех, че това ще се случи. Винаги съм бил сигурен, че единственото нещо, което ще ме накара да взема това решение, ще е личното ми здраве, но си го представях на много по-късен етап от живота ми. Понякога обаче нещата не зависят изцяло от теб и колкото и клиширано да звучи, здравето е най-важно! Благодарение главно на футбола и всичко, което ми е дал, аз съм се изградил като личност и характер. А благодарение на съдбата започвам да разбирам сега, че животът не е само футбол, има много по-важни неща, заради които си заслужава да продължиш и да бъдеш щастлив“, пише Цирков.
Горе главата, Мартине! Един добър състезател винаги може да стане добър треньор. Така отново ще бъдеш близо до любимия си футбол.