Футболистите на „Дунав“ до 17 години записаха изключително важна победа с 1:0 като гости на „Черноморец“ /Бургас/ в мач за първенство на Елитната юношеска група. С този ценен успех момчетата на треньора Емил Иванов направиха решителна крачка за отдалечаване от отборите в зоната за изпадане. Дунавци имат вече 26 точки и са 13-и от 18 тима, а ако „Локомотив“ /Пловдив/ не успее да победи у дома „Берое“, ще стъпят на 12-а позиция.
Автор на гола в Бургас стана Мартин Филипов. Той получи в 65-а минута отличен извеждащ пас от Мерт Хасан и останал очи в очи с вратаря, прати топката в мрежата. Асистентът на попадението Мерт е внук на бившия футболист и голмайстор на „Дунав“ Ешреф Сюлейманов - Шери. За разлика от дядо си, който бе типичен централен нападател, Хасан играе като халф. 
„Доволен съм от абсолютно всички момчета. Тази победа ще им даде ново самочувствие. Добрата зимна подготовка вече дава резултати. Със сигурност отборът ни е доста по-стегнат и добър в сравнение с есента. Лошото е, че Кристиян Карагеоргиев се контузи още в 20-а минута и трябваше да напусне терена“, коментира пред „Утро“ треньорът Емил Иванов.  
„Дунав“: Джем Ибрахим, Джем Мюмюн, Кристиян Карагеоргиев /Станимир Ангелов/, Марио Тодоров, Димитър Димитров, Делян Алексиев, Сонер Хюсеин, Мерт Хасан, Мартин Трашлиев, Мартин Филипов, Мерсат Айхан.