Възрастен мъж от Ветово се възползвал от факта, че съседът му е в чужбина и се вързал нелегално от неговата къща към електрическата мрежа. За стореното той се изправи пред съда и бе наказан с пробация.
Миналата година комшията се доверил на своя познат и му оставил ключ, за да наглежда къщата му. През есента обаче пенсионерът пуснал ток към своя дом от къщата на съседа. През ноември отворил таблото и с помоща на меден проводник направил мост, като свързал главния и вторичния предпазител. По този начин си осигурил ток без пари, тъй като консумираната енергия не се отчитала. С помощта на кабел към моста подал захранване до собствения си имот и къщата му светнала.
В средата на февруари обаче служители на „Енерго-Про“ извършили рутинна проверка из Ветово и се натъкнали на схемата. Първоначално пенсионерът отричал да има достъп до съседската къща, от която черпел ток. По-късно обаче признал всичко, а пред съда се разкая за стореното. С това той написа първа страница от съдебното си досие, тъй като бе наказан на пробация за срок от една година. Той ще трябва да се подписва два пъти седмично, да се среща с пробационен служител, а освен това да плати и 300 лева глоба. Присъдата е само на първа инстанция.