На безплатен открит урок кани русенци танцово училище „Кукери“. На 22 март, когато танцьорите и техният ръководител Цецко Колев ще отбележат поредния рожден ден на училището, от 18.30 ч в тяхната зала на булевард „Придунавски“ 32, те предлагат атрактивен уъркшоп. Всички, които някога са танцували или сега го правят, както и ръководители на клубове, могат да видят танци от програмата на всяко едно от седемте нива в школата на „Кукери“ (общо 7 + 1 танца). Това ще бъде една интригуваща среща с автентичните танци и с по-различна от обичайното методика на преподаване в русенското танцово училище. Единственото, което е необходимо, е гостите да си носят чисти обувки, напомнят от школото-рожденик.
Междувременно там се подготвят за своя традиционен пролетен излет. Той ще бъде на 22 март, преди вечерния открит урок. Тази година от танцовото училище добавят нов елемент в разходката в деня на пролетното равноденствие - присъединяват се към кампанията за залесяване. Ще садим дръвчета в горския масив между селата Долно Абланово и Хотанца, това е на двадесетина километра от Русе, обясни ръководителят и продуцент на „Кукери“ Цецко Колев. Преди да започнем танците и забавленията на поляната, първо ще свършим нещо полезно и разумно, обясни Колев. Само за танцовото училище вече има приготвени 1200 резници, от които ще пораснат нови хиляда и двеста дръвчета. 
От „Кукери“ канят всички танцьори, които искат да вземат участие в акцията, да потвърдят участието си в излета. Към тях могат да се присъединят и най-новите членове на танцовото школо - от тази седмица стартират и новите групи за начинаещи и за напреднали. Това е 49-ият прием на нови групи, каза Цецко Колев. Той припомни, че досега над 3700 души са преминали през залата на училището, като с това то е най-посещаваното в цялата страна.