Една от новите благотворителни каузи на неправителствената организация „Детство мое“ /My Childhood/ е свързана с учениците от класовете по народни танци в Националното училище по изкуствата. Идеята за създаването на НПО и желанието да помага на български деца и хора в беда е на русенката Лъчи Делчева, която от 13-годишна живее в град Сейнт Луис, щата Мисури, САЩ. Днес Лъчи е завършила международни отношения, работи като специалист в агенция за миграция, но тази година се е наложило да напусне работа, за да се грижи за двете си деца, които не ходят на училище заради пандемията от коронавирус. 
Младата жена и нейните съмишленици са решили да помогнат на младите танцьори от Училището по изкуствата да се сдобият с красиви народни носии, нужни за изявите им на концерти и конкурси. Амбицията е с благотворителната кампания да се съберат необходимите за костюмите около 5000 щатски долара. С парите, които до този момент са постъпили за тази цел по сметките на „My Childhood“, вече могат да се вземат облеклата за малките момичета. Когато се събере цялата сума, ще бъдат купени и другите костюми. 
За хората, които дарят 25 или повече долара, има един красив бонус - те получават подарък календар за 2021 година, заснет в Сейнт Луис, като моделите са момичета и момчета, които се занимават с музика. Те са българчета, родени и живеещи в Сейнт Луис, които откликнали с готовност да се включат в каузата на „My Childhood“, заставайки пред обектива със своите китари, цигулки, виоли. 
Русенци също биха могли да получат такъв календар, ако се присъединят към акцията на „Детство мое“, като внесат своята дарителска лепта. Те могат да получат повече информация как да стане това на адрес: [email protected]
Много сме благодарни за жеста, който правят за нашите ученици от „Детство мое“ и най-вече на Лъчи Делчева, каза трогната директорката на Училището по изкуствата Мария Дуканова.