Билетът за феновете на „Дунав“ в идното дерби на Североизточната „В“ група срещу „Бенковски“ в Бяла ще е 2 лева, научи „Утро“. Местните запалянковци ще влизат на стадиона срещу левче. 
„Ще играем за победа, пък каквото стане. „Дунав“ има достатъчен аванс от 10 точки, за да се притеснява чак толкова от нашия отбор. Направихме постъпки мачът да се играе в неделя, за да разчитаме на футболистите, които работят в събота, но от „Дунав“ ни отказаха“, заяви пред „Утро“ президентът на „Бенковски“ Димитър Славчев.
На въпрос защо звучи така бойко, той обясни, че историята си има предистория. Тя се разиграла преди няколко години, когато оцеляването на „воеводите“ в „Б“ група минавало през мач в Русе. Един от тогавашните шефове на ФК „Дунав“ обаче се запънал - наредил на футболистите да бият на всяка цена, иначе нямало да им даде натрупалите се 2-3 премии.  
„Аз не съм злопаметен човек, но такива неща не се забравят. Това не означава, че в събота ще излезем на война. Който играе по-добър футбол, нека да победи“, каза Славчев.
Парадоксът е, че между онзи „Дунав“ и сегашния няма нищо общо нито като ръководство, нито като спортно-технически щаб. Онзи „Дунав“ си отиде скоропостижно след ловка смяна на управата и Русе щеше да остане без мъжки футбол, ако д-р Симеон Симеонов и Явор Кирилов не бяха създали междувременно ФК „Дунав 2010“, който бе прехвърлен във „В“ група и стана основа на днешния устремил се към връщане в професионалния футбол тим.