С изтънчено обедно меню, без традиционните български гозби, но с много финес и стил очаква своите гости новият, но добре познат на русенци ресторант „Асансьора“. Менюто е изцяло променено, като всички народни ястия са елиминирани, каза управителят на заведението Милен Димитров, който от 18 години е в ресторантьорския бранш. На обяд ще липсват традиционните бутче с ориз, свинско с картофи, боб яхния, мусака, леща и други. За сметка на това обаче посетителите ще бъдат посрещнати с кулинарни изкушения с изтънчен вкус. Идеята на готвачите е за порция „сухо“ ястие. Излишната украса от типа: лист зелена салата, пеперудка от домат, обелка от краставица или жулиени от моркови, просто е минало в кухнята на „Асансьора“. В менюто се набляга изцяло на биопродукти, като салата айсберг, рукола, див лук, кълнове. Персоналът в заведението е само от млади хора и ястията и външната им визия са в духа на 21 век. 
Всеки обед в менюто се предлага по една постна, крем и месна супа, като постоянна е пилешката. Със своя финес се открояват крем супите от ябълки, малини, тиква и тиквено семе, както и супата от диви гъби. Друга любима супа на клиентите е гаспачо, която се приготвя с настърган домат, хлебни крутони, крутони от пресен пипер, краставици, сирене и магданоз. 
При готвените ястия клиентите могат да избират между свинско или пилешко, две постни ястия и ястие с яйца. С интригуващ вид впечатление правят месните ястия като пилешкото бутче с канапе от ароматна крустина, пълненото пилешко роле със спанак, гарнирано със сос от синьо сирене и картофено пюре, свинските карета с диви гъби и кафяв ориз, запечено телешко бон филе със задушени манатарки, мариновано свинско бон филе върху канапе от варени картофи, мус от моркови и пресни попарени броколи, гарнирано със сладък вкус на азалия. Особено интересна е комбинацията между вкусове в пилешкия джоб от филе, пълнен с топено сирене, моцарела и мащерка, и гарнитура от запечени на скара тиквички и пресен джинджифил. Тук неутралният вкус на месото се смесва с лютия джинджифил и соления вкус на сиренето, обяснява Димитров. 
Завладяващ е вкусът на постните ястия, сред които картофено кюфте и млечен сос, броколите със сметана, панирани орехи и сос от сушени плодове. 
Един път седмично в обедното меню има риба или морски дарове като кралски скариди и калмари, а през следващата седмица посетителите ще могат да опитат супа минестроне, която се приготвя с морски дарове. Впечатление прави цялата риба лаврак с главата, печена на скара със сотирани картофи на тиган с розмарин и масло.
Задължително в обедното и вечерното меню на ресторант „Асансьора“ има описани срещу всяко ястие алергените, така че всеки интересуващ се клиент, може да направи справка за тях. 
Вечерното меню в заведението грабва с предястията в нов стил - запечен кашкавал с билки на плоча, гъши дроб с карамелизирани ябълки и сос от боровинки. „Асансьора“ е едно от малкото заведения в града, където се предлага френско сирене бри в лозов лист, както и задушени манатарки в зехтин, чесън и магданоз. Всички меса в менюто са от бон филе, а интригуващи са вкусовете на пуешкия стек с канапе от спанак, пилешките филенца, оваляни в брашно, олио и суров филиран бадем с гарнитура зеленчуци на плоча. 
Лавракът, ципурата, сомът, планинската пъстърва и стекът от сьомга присъстват постоянно във вечерното меню. 
В „Асансъора“ се предлага, разбира се, и скара, а за дояждане клиентите могат да избират между филе трапезица, пушена сьомга или пъстърва, както и плато от шест сирена - краве, овче, козе, фета, бри и ементал. 
Всеки месец в менюто на заведението се добавя нещо ново и различно, като основният принцип, който следва управителят, е ястието да е според изискванията на клиентите. 
За пролетта „Асансьора“ е подготвил изненада за своите клиенти, като им предложи черни трюфели. Ще пробваме рецепти от интернет с няколко вида вкус, а според предпочитанията на клиентите ще преценим кой вид да наложим на пазара, каза Димитров. Освен това от заведението ще предложат тип Т бон стек с месо. Това е цялото трупно месо, нарязано на бон филета, кост с бон филе и контра филе от двете страни, обясни управителят. Доставка на това бон филе няма и то трябва да се поръчва на външни софийски фирми, но от „Асансьора“ са упорити и макар и трудно, ще се опитат да го наложат.
Зареждането на продукти в заведението е два пъти дневно - сутрин и вечер и се контролира изцяло от собственика, който подбира само качествени продукти. Няма замразени продукти и заготовки и се работи само с пресни меса, като всичко се приготвя на момента, акцентира Димитров. 
Ресторант „Асансьора“ посреща своите гости в две обособени зали с общо 30 места. Обстановката в заведението е тиха и спокойна, а музиката лека и неангажираща. През топлите и слънчеви дни гостите могат да хапнат във външната градина, която ще отвори в края на месеца. Тя е от затворен тип също с 30 места, а отличителното при нея ще бъдат многобройните цветя. 
В заведението се предлагат бутиковите и класни вина „Балар“, а тенденцията е в най-кратки срокове клиентите да могат да се насладят на тъмната ирландска бира „Гинес“. 
Ресторант „Асансъора“ от днес ще зарадва своите клиенти с 50 ваучера в сайта за групово пазаруване „Грабо“. Ваучерът включва една пилешка, една свинска пържола и пържени картофи само за 6,90 лв. Той може да се използва през целия ден, като е задължителна предварителната резервация.