Двама са кандидатите за директорското място в Бюрото по труда. Това са бившият областен управител през периода 2001-2005 година и кандидат-депутат на последните избори от партия „Нова алтернатива“ Румен Януаров и бившата директорка на Бюрото по труда в Тутракан Галина Димитрова. И двамата са допуснати до втория кръг на конкурса. На 20 март им предстои да се явят на тест и интервю в сградата на Агенцията по заетостта в София.
Според запознати още от февруари, когато шефът на Бюрото по труда Баки Солак предвидливо освободи ръководния пост и се премести във ветовското ведомство, се знае, че Димитрова ще е следващият директор на русенската служба. На 2 февруари Солак пожела сам да напусне шефското място в Русе, като го замени с кресло във Ветово, тъй като вероятно е предусещал предстоящата политическа чистка. Той бе последният кадър на ДПС, който заемаше ръководна длъжност и не бе сменен. Няколко седмици по-рано Дауд Ибрям бе отстранен от директорския пост в Регионалната инспекция по околната среда и водите. А зад уволнението си той прозря бизнес натиск. 
Както „Утро“ писа вчера, за шеф на екоинспекцията апетити имат петима кандидати - бившият директор Лилия Атанасова, общинският съветник от РЗС Камен Милков, кандидат-депутатът от Реформаторския блок и бивш областен управител Йордан Борисов, както и двама непознати за обществеността - Венелин Неделчев и Йордан Георгиев. И на тях следващата седмица им предстои събеседване в София.