Настилката по ремонтирания „Тутракан“ в района на Пристанищен комплекс се разцепи и на места се появиха огромни пукнатини. Участъкът е в полузавършен вид и все още не е пуснат в експлоатация, но в разстояние на 10-12 метра пътят е осеян с пет процепа. Те са дълбоки около 15 см до 30 см и има риск от пропадане. Слягания има и по вече изградения тротоар, който дори е с веломаркировка.
Минаващите шофьори коментираха, че работата не е свършена качествено и всекидневно се сблъскват с множество неравности и откриват все повече забележки по новоремонтирания участък. Те се оплакаха и от двете пропадания в района на шоурума за земеделска техника „Titan Machinery“, както и от вдлъбнатите шахти, които устройват много опасни капани на автомобилите.
Вероятно става въпрос за подземни води, но трябва да се направят сондажи от инженер-геолог, за да стане ясно, каза за „Утро“ зам.-кметът Димитър Наков. Той предположи, че недобре изградена подпорна стена в средата на асфалтираното платно е причината за вдлъбнатия тротоар. Наков обаче беше категоричен, че целият участък отново ще се разкопае, за да се направи както трябва и да се укрепи. Това е строителен обект и изпълнението на пропадналия участък ще е за сметка на строителната фирма, коментира още зам.-кметът. 
Крайният срок за приключване на ремонта на „Тутракан“ е юни тази година. Строителните дейности се изпълняват по проект „Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе - Гюргево с паневропейски транспортен коридор №9“, който е за близо 13 млн. лева. Партньори по него са общините в Русе и Гюргево.