Традиционният мартенски благотворителен базар на сдружение „Еквилибриум“ в „Мол Русе“ събра 1660 лева. Мартеничките, които се продадоха, са изработени от децата от Комплекса за социални услуги. В майсторенето им помагаха доброволци, приемни родители, съмишленици, ученици от Професионална гимназия по облекло и Историческия музей.
Базарът ще продължи до дамския празник и оттам могат да бъдат купени осмомартенски подаръци, между които бижута от мъниста, измайсторени от етнографите Деси и Искра от къща „Калиопа“ и приемни родители. В следобедните часове между 14 и 18 часа пък всеки може да изработи бижу по свой вкус в своеобразна работилничка. 
Бъдещи коафьори, гримьори и маникюристи от Професионална гимназия по облекло пък ще правят грим, прическа и маникюр за празника на жената. Подготвено е и вълшебно мартенско килимче, в което всеки може да вплете своите послания в общ пролетен килим.
Събраните пари от празничния базар ще отидат за кампанията „Да възпитаваме, без да нараняваме“, която ще бъде насочена към родители и педагози в Русе.