Финансова ревизорка, която оглавила синдикалната организация на пощата в Русе, стигна до съд заради кражба на 6020 лева от сметката на синдикалната организация. Жената посегнала на касата, защото потънала в кредити, изпаднала във финансова безизходица, а й трябвали пари за лечение.
Прибирането на членския внос продължило около година през 2012 и 2013 година. Тогава жената била избрана за председател на пощенския синдикат. В същото време касиерката излязла в продължителен болничен и достъпът на шефката до банковата сметка бил улеснен. Така през месец-два общо 14 пъти синдикалистката си набавяла допълнително по една заплата, като теглела от сметката по около 400 лева. 
След края на болничния касиерката се върнала на работа и поискала обратно финансовите документи на синдиката. Председателката обяснила, че трябва да ги подреди и ще й ги предаде. Вместо да възстанови парите и да замаже положението обаче, синдикалистката още няколко пъти точила банковата сметка. Упоритите й откази да върне отчетните документи усъмнили касиерката, която проверила какво става със сметката и останала шокирана, че в нея има едва 11.27 лева. Притисната от фактите, председателката признала, че теглила ежемесечния членски внос на синдиката, но не казала за какво й трябвали парите.
Ревизия на касата показала, че липсват 6020 лева, а синдикалистката се простила с председателското си място. Освен това бе изправена пред съд, който я наказа с 8 месеца условно и 3 години изпитателен срок, както и половин година забрана да упражнява отчетническа дейност. Присъдата може да се обжалва.