Взрив от газова бутилка събори лятна кухня във Ветово. За щастие, 80-годишната Цветанка Петрова, която била в помещението, се отървала само с опърлен глезен. Щетите обаче са за около 5000 лева.
В понеделник в 9.30 часа баба Цветанка запалила газовия котлон в лятната кухня, за да готви, и отишла в къщата да вземе продуктите. Като се върнала, жената видяла, че котлонът не гори и драснала втора клечка кибрит, за да го запали. От последвалата експлозия двата прозореца от ПВЦ дограма изхвръкнали на двора, а  външните стени се срутили.
Цветанка запазила самообладание, излязла навън с опърлен глезен и се обадила на тел.112. Сигналът е получен в 9.58 часа и към къщата веднага се отправили екипи на Спешна помощ и на пожарната. Медиците прегледали на място жената и преценили, че няма нужда да бъде настанена в болница. След оглед на местопроизшествието огнеборците установили, че редуцир вентилът не бил поставен добре на бутилката и газта изтичала навън вместо към горелката на котлона. При опита за повторно запалване насъбралата се газ избухнала и ударната вълна избила прозорците и съборила стените в затвореното помещение.
Цветанка Петрова е бивш преподавател по икономика в Русенския университет, каза за „Утро“ кметът на Ветово Георги Георгиев. Тя живеела сама в къщата си, тъй като мъжът й починал преди 10 години, а децата им работели в чужбина. Вчера съседи на възрастната жена й помагаха за разчистване на тухлите, за да може кухнята да се вдигне отново, каза още кметът.
Същият инцидент, но с много по-голяма разрушителна сила, стана във Ветово миналата пролет. Тогава туристическа газова бутилка избухна и събори цялата къща, като покривът падна върху три жени и ги затисна за няколко часа. Инцидентът обаче се размина без жертви и ранени, а в момента къщата се изгражда наново и строежът вече е стигнал до покрива. Проектът за него бе направен безвъзмездно от специалистите в общината, а жители на Ветово и бизнесмени събраха пари за новия дом на семейството, обясни Георги Георгиев.