Занемареният терен от 1688 кв.м с три полусъборени едноетажни сгради на ул. „Пристанищна“ 13, който общината досега безуспешно три пъти се опита да продаде, най-после има нов собственик. На четвъртия търг се явиха двама кандидати и след явно наддаване цената стигна 97 000 лева при начална тръжна от 65 000 лева.       
Печелившият участник бе Иван Тодоровски, директор на софийската фирма „Краностроене Инженеринг“ и съсобственик на известния столичен ресторант „Табиет“, но в търга участва като частно лице. Вторият кандидат бе „Авеа Русе“ ЕООД, представлявано от управителя Вичка Костова. 
Предварително участниците бяха закупили тръжни документи и внесли депозит за участие от 6000 лева. След като общинската комисия отвори офертите и се увери, че всички документи отговарят на условията по процедурата, започна явното наддаване. Когато цената вече бе стигнала 97 000 лв. и отново дойде ред на русенската фирма, Вичка Костова отказа да наддаде с още 4000 лв., колкото беше стъпката. Така победител в търга стана Иван Тодоровски, който бе подкрепян от петима свои придружители в заседателната зала на общината. Той беше лаконичен по отношение на инвестиционните си намерения, като единствено коментира за „Утро“, че теренът е подходящ за жилищен блок.  
Имотът е в програмата за приватизация на общината от 2013 година, но никой не прояви интерес към него при двата насрочени търга. В края на януари, когато беше първата дата за третия пореден търг, бяха закупени четири тръжни книжа, но депозит не беше внесен. Така търгът не се проведе, а имотът остана собственост на общината.
Както „Утро“ писа, данъчната оценка на имота към 12.03.2013 г. е 118 393,70 лева. Сградите са построени през 1974 г. и са с промишлено предназначение, но не се експлоатират от години. Теренът е в лошо състояние, в по-голямата си част затревен, с отпадъци и се нуждае от сериозно разчистване и облагородяване. Част от останалите покривни конструкции на сградите са видимо амортизирани - провиснали и с изгнили елементи.