Три русенски фирми и Институтът по земеделие и семезнание „Образцов чифлик“ ще бъдат сред участниците в тазгодишната Международна селскостопанска изложба „Агра“, която започва днес в панаирното градче в Пловдив. Научното звено ще представи най-новите си разработки и сортове пшеница, грозде и др. „Артрейд“ участва с машини и инвентар за растениевъдството, „Марпекс Агро“ ще покаже съоръжения за животновъдството, а „Флориан“ - сортови семена, химични/минерални торове.
Иновации в повече от 170 бранша, дегустации на храни, вина, спиртни напитки и гурме деликатеси, атракции и награди са подготвени за посетителите в дните до 8 март. Те могат да видят седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма. В тях участват над 650 фирми от 25 държави, съпътстващата програма включва близо 40 събития. Новостите са 50, от които 10 световни и 12 европейски.
„Агра 2015“ е посветена на фермера от ХХ век. В негова помощ са иновации от различни области. Ще има и автомобилен салон с коли, предназначени за селскостопански производители.