Българският тенисист Григор Димитров направи чат с феновете си в „Туитър“ след победата над американеца Брадли Клан с 3:1 сета в първия кръг на „Аустрелиън Оупън“. Въпросите бяха най-различни, а една от фенките дори предложи брак на българската звезда.

"Много тежки условия за игра, днес бе наистина много горещо. Все пак запазих хладнокръвие по време на мача, преборих се за контрола в него и към края на срещата се чувствах доста добре. Бях добре подготвен, а за това ми помогнаха тренировките, които направихме в паузата между сезоните. Беше топло днес, но всъщност се чувствах добре по време на мача", беше коментарът на Гришо за двубоя срещу Клан.

Не липсваха въпроси за Мария Шарапова - като се започне от това дали му харесват целувките на Маша и се стигне до дали му е давала съвети как да играе по-добре.

"Не мога да посоча нещо конкретно, което да съм научил от Мария, но тя ме подкрепя през цялото време. Все пак АТР тура трудно може да се сравни с WTA", отговори Григор.

А ако един ден има деца, ще иска ли те да станат тенисисти? "Неееее. Просто Не!", категоричен бе Григор Димитров.

Българинът не успя да даде конкретен отговор дали има добър приятел сред останалите тенисисти, но разкри, че се забавлява и шегува с всички.

„Не е лесно, но това, което Пиронкова направи през миналата седмица, помогна наистина много. Мисля, че и двамата сме добри посланици на тениса в България", отговори Гришо на запитване как силното му представяне популяризира тениса в родината му.

"Ще се ожениш ли за мен?!", попита една от фенките, но не получи отговор.

Друга предложи на Григор Димитров да играе следващия си мач без фланелка, ако температурите в Мелбърн продължават да бъдат толкова високи.