На новото творческо превъплъщение на любимеца на българската публика Герасим Георгиев-Геро русенските ценители на таланта на комика ще се радват едни от първите страната. В момента техният съгражданин, придобил невероятна популярност от „Господари на ефира“ и като изпълнител на множество комедийни роли в Младежкия театър „Николай Бинев“ в София, репетира усилено новия си образ. Това е Добрият войник Швейк от едноименния роман на чешкия писател Ярослав Хашек. Спектакълът се подготвя за премиера на 21 януари в Театъра на армията, като режисьор е Бина Харалампиева. Надянал характерното войнишко кепе, Геро-Швейк ще припомни на зрителите стотиците забавни и също толкова невероятни приключения, през които преминава с доблест и уникално чувство за хумор.
Русенци ще видят спектакъла на 10 февруари - още топъл-топъл след столичната премиера. Това ще стане благодарение на поканата, отправена от Военния клуб - именно на неговата сцена в обновения салон ще се развихрят перипетиите, в които последователно попада Геровият Швейк. Интересното е, че в образите на сценичните партньори на храбрия войник от началото на миналия век публиката ще види само един актьор. В кожата на различните персонажи като кръчмаря Паливец, поручик Лукаш, фелкурат Ото Кац и други ще влиза друга театрална знаменитост - Валентин Танев.
Билети за русенското представление ще се продават от 15 януари на касата на Военния клуб всеки ден от понеделник до петък от 14 до 18 ч. Заявки могат да се правят и на телефони 0885 009 249 и 0878 488 802.