Дни преди идването на Баба Марта „Мол Русе“ се окичи в празнична премяна - бели и червени нишки опасват търговския център отвън и отвътре. Началото на тържествата по случай любимия празник на деца и възрастни ще бъде поставено с традиционен благотворителен „Базар без аналог“ под наслов „Белите и червените нишки, които ни свързват“, организиран съвместно със сдружение „Еквилибриум“. Той ще бъде открит в четвъртък от 11 часа с мартенско модно ревю, представящо модели на възпитаниците на професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, със спрециалното участие на децата, с които работи Комплексът за социални услуги в Русе.
Програмата нa „Мол Русе“ за първия ден на март включва възможност за снимка с Пижо и Пенда. Децата ще посрещнат старицата с непостоянен нрав заедно с групата за детски театър „Камила“ и техния интерактивен игра-спектакъл „Защо се сърди баба Марта?“ от 11 часа.
На централния вход на търговския център ще бъде поставен стан, на който всички русенци заедно ще могат да вплетат мечти, пожелания и добри наричания в едно Вълшебно мартенско килимче, с което да поканят пролетта.
Базарът ще предложи уникални мартенички - ръчно изработени от децата от комплекса, доброволци, приемни родители, партньори и съмишленици на „Еквилибриум“. В случай, че предпочитате сами да изработите мартеничките, с които ще закичите близките си, може да се включите в творческата работилничка за мартенички. Всеки ще получи възможност да ги измайстори по своя идея, с помощта на сръчните ръце на доброволците.
В периода на базара от 26 февруари до 8 март включително на разположение на посетителите на „Мол Русе“ ще бъдат услугите на бъдещите коафьори, гримьори и маникюристи от професионалната гимназия по облекло. Няма да бъдат пропуснати и малките посетители - децата ще могат да получат закачлива рисунка на лицето или ръчичката. Ще бъде представен и щанд с прекрасни покривки, ръкохватки за горещи съдове и други интересни изделия на децата от професионалната гимназия по облекло, ще има щанд за мартенички с мисия изработени от майсторите от къща „Калиопа“ на Регионален исторически музей, работилничка за подаръци за мама, където ще се майсторят прекрасни мънистени бижута и аксесоари в мистериозни кутийки за празника на мама и още много изненади.
Средствата от благотворителния базар ще бъдат насочени към предстоящата кампания на сдружение „Еквилибриум“ „Да възпитаваме, без да нараняваме“.