Пролетният дял от първенството на Областната футболна група ще тръгне с ново и важно изискване на домакинските отбори - те трябва да се подсигурят за всеки двубой с по двама охранители от лицензирана фирма, научи „Утро“. Новината бе потвърдена от председателя на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
„Мярката се налага заради тежкия инцидент в Мартен, при който пострадаха главният съдия и дежурният делегат. Разбирам, че клубовете трудно намират средства, но трябва да въведем ред. Вместо домакините да плащат пари за глоби, нека да бъдат така добри и да ангажират охрана. Оттук нататък ще бъдем безкомпромисни. Футболът трябва да бъде феърплей, а не война, при която самозабравили се треньори, състезатели и зрители се вживяват в екшън герои“, обясни Димитров. 
На въпроса дали съответният мач няма да се провежда при липсата на гардове и гостите ще си тръгват със служебна победа 3:0, той отговори, че може да се вземе решение и за такъв краен вариант.
Димитров благодари на общинските кметове, че отделят средства за футбола в толкова тежки времена. Според него няма да има отбор, който ще преустанови участието си през пролетния сезон.
Първият кръг ще се проведе на 8 март, като на старта ще има отделни мачове и на 7 март.
Пълната програма вече е готова и е на разположение в офиса на областния футболен съвет.