Две представления от нашумялата „Етажна гроздова“ ще подарят на русенската публика известните и много харесвани български комици Антон Радичев и Невена Бозукова-Неве. Любимите съседи от „Етажна собственост“ се качват на театрална сцена, за да завихрят безкрайно комична, щура и мечтателна, а заедно с това безкрайно българска история. Четирима приятели, подгонени от жените си, една голяма, заплашителна тайна - скрита в казан с ракия, плюс вълшебно пътешествие в родната история назад: това стои в дъното на искрометния спектакъл. Той ще гостува в Русе на 1 февруари на Голямата сцена в Доходното здание, като първото представление започва в 17 ч, а второто - в 19.
След това ударно начало театралният февруари ще продължи със „Следобедни игри“ на аржентинската писателка Рома Майо. След премиерата на 24 януари зрителите ще могат да видят комедията на 6 и 7 февруари също на Голямата сцена. На 10 февруари в камерна зала „Слави Шкаров“ ще се играе спектакълът „P.S. Дъщеря ти, Ана“, а на 11-и пак там - авторският спектакъл на Орлин Дяков „Откога те чакам“.
На 14 февруари, когато половината държава празнува Трифон Зарезан, а другата половина - Свети Валентин, поклонниците на Мелпомена могат да си подарят незабравими изживявания с други две от големите съвременни актьорски имена: Асен Блатечки и Койна Русева. Те пристигат в Русе с „Вик за любов“ Жозиан Баласко, като Блатечки е и режисьор на постановката.
От 17 до 21 февруари в театъра обявяват „Седмица на българската драматургия“. На 18-и там ще покажат „Откога те чакам“, на 18-и - „Милионерът“ от Йордан Йовков, а на 19-и - „Хъшове“. И на трите представления зрителите могат да влизат по двама с 1 билет от 5 лева, уточняват от ДТ „Сава Огнянов“. Седмицата продължава с интригуващи гостувания /вече с други цени на билетите/. Габровският театър ще покаже на 20 февруари „А, майка ми в Ямбол“ по „Двубой“ на Иван Вазов, постановката е и режисьорски дебют на друг любимец на публиката - Николай Урумов. Самият Урумов ще излезе на сцената в ролята на Какавидов в спектакъла „Службогонци“ на 24 февруари. Тогава ще важи отново правилото за двама с 1 билет от 5 лева за вход.
На 20 февруари сливенският театър пристига с „Изкушение“ по Елин Пелин, а на 21-ви зрителите ще видят моноспектакъла „Тиква“ на Сатиричния театър. Текстът е на Александър Урумов, а ролята се изпълнява от Димитър Живков, носител на „Аскеер“ от миналата година за изгряваща звезда.