27-годишен шофьор се призна за виновен, че по непредпазливост, докато паркира назаден микробуса пред дома си, бутнал намиращия се зад него 72-годишен дядо. Въпреки че бусът се е движил с едва 15 км/ч, пенсионерът починал от тежка травма на главата.
Инцидентът станал на 9 юни 2014 година в Обретеник. Тогава младият шофьор се върнал от Русе след като минал технически преглед на микробуса „Форд Транзит“. Преди да паркира видял, че дядото е встрани от пътя - в градинката пред къщата си. По време на маневрата обаче пенсионерът тръгнал по улицата. Бусът нямал огледало за обратно виждане и водачът не видял намиращия се зад него възрастен човек и го бутнал на земята. Главата му се ударила в асфалта и получил черепно-мозъчна травма. След като чул шума, шофьорът скочил, повикал на помощ съседи, качили блъснатия пенсионер в буса и го закарали в болницата в Бяла. Въпреки бързата реакция обаче 19 дни по-късно блъснатият мъж издъхнал.
За причинената по непредпазливост смърт 27-годишният водач бе наказан с 2 години и 4 месеца условно и 4 години изпитателен срок. Присъдата може да се обжалва.