Блъснато в стълб на бул.“България“ БМВ се оказало с натрошена предница, но с отказ да му се изплати обезщетение по сключената застраховка „Автокаско“. Причината - според застрахователя шофьорът своеволно извършил ремонт на автомобила, без преди това да са били документирани щетите по него. Заради казуса двете страни стигнаха до съд. Шофьорът поиска да получи 5029.36 лева, колкото му струва поправката на застрахованата кола.
Катастрофата станала в началото на януари 2014 година. Два дена по-късно водачът съобщил на застрахователя си за инцидента. Според дружеството той избързал да разкомплектова автомобила и да го ремонтира, макар че преди това компанията трябвало да извърши оглед и да опише повредите му.
Според експертизата по делото обаче такъв ремонт не е имало - част от предницата била демонтирана, за да може блъснатата кола да се транспортира на платформа. Част от детайлите пък били свалени, за да се огледат, а не за да се подменят или ремонтират.
Затова на първа инстанция съдът сметна, че шофьорът трябва да си получи обезщетението и осъди застрахователя да му плати 5029.36 лева. Решението може да се обжалва.