Ръководството на МВР ще защитава докрай всички служители на министерството, които действат в рамките на закона. Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев по повод изпълненията на Волен Сидеров и депутати от "Атака" на летището във Варна.

"Законът ясно е определил механизмите, чрез които се установява обективната истина в рамките на досъдебното производство. Единствено наблюдаващият прокурор решава в какъв обем и каква информация от досъдебното производство по случая на летище Варна може да бъде предоставена на обществеността", заяви министър Йовчев.

"Трябва да оставим компетентните органи да изяснят обективната истина по процедурите, предвидени в закона и да се произнесат по случая". Всяко друго действие може да попречи на изясняването на фактите и по един или друг начин, би създало погрешно впечатление в обществото, допълни той.

Министър Йовчев отново потвърди позицията, че ръководството на МВР ще защитава докрай всички служители на министерството, които действат в рамките на закона.