Обществото от години се вълнува от теми като пречиствателни станции и чисти води, съхраняване на природните ни дадености и запазване на горите от дървената мафия, но това рядко се отразява на управляващите. Днес със своето участие в тв предаване това мнение не беше променено и от министър Ивелина Василева.
Всяка една мярка, която ще доведе до ефект трябва да бъде приложена, за да се подкрепи българската гора и българската природа, защото тя е важна за хората в България. Без гората няма вода, чистота на въздуха и добри условия за живот. Тези думи, извадени като че ли от учебник по екология изрече в студиото на Нова телевизия министърът на околната среда и водите, която обаче не пропусна да обяви, че е притеснена от масовата сеч..

Василева заля с общи фрази водещата на предаването „Събуди се” по всички поставени въпроси, но така и не уточни какво точно и конкретно ще направи за решаване на проблемите. Добрият изказ на министърката обаче не решава нито един от поставените й въпроси.

Стана ясно само, че „Да, има проблем с пречиствателната станция на село Сребърна, но взимаме мерки, направихме проверка, която установи, че станция има, но не работи, ще има заседание при кмета на Силистра, трябва да се направи всичко възможно за завършване на обекта”.

И още, че „Трябва да се вземат всички необходими мерки за опазване на българската гора, съвместно с Министерството на земеделието работим по проблема”. Така стана ясно, че министър Василева владее умението да говори, без да казва нищо конкретно. Дали защото не може да направи нищо или защото „е притеснена”, не стана ясно.