Бургас ще домакинства на турнира за баскетболната купа на България. По този повод „Утро“ разговаря с дългогодишния треньор на „Нефтохимик“, а сега консултант в бургаския клуб Петко Маринов.

- Г-н Маринов, как човек с вашия опит ще разчете участниците във финалната четворка?

- Не е необходимо да си специалист, за да си наясно, че „Нефтохимик“, „Дунав 8806“, „Хасково“ и „Монтана“ са най-добрите отбори в Лигата. Затова и участието им във финалния турнир е закономерно. На пръв поглед изглежда, че отборите са съвсем равностойни. Има, разбира се, и нюанси. Освен това моят дългогодишен опит казва, че мачовете от този турнир са непредвидими. Загубиш ли полуфинала, нямаш право на поправка и играеш за трето-четвърто място. Здравите нерви ще се от решаващо значение.
- Какви са очакванията ви от мача на 28 февруари „Дунав 8806“-“Монтана“?
- „Дунав 8806“ показа с победата си в Хасково, че намира облика си и че вече плува в свои води. Хасковлийки загубиха много покрай раздялата с американките. Те правеха разликата в решителните мачове. Моята прогноза е, че „Дунав 8806“ ще победи „Хасково“.
- „Нефтохимик“-“Монтана“?
- Надявам се, че нашият отбор ще е вторият финалист. Монтанки ще играят с възстановената американка Дювър, но няма да ползват контузената унгарка Кайдачи. Везните определено натежават в наша полза, така че един нов добър стар финал „Дунав 8806“ - „Нефтохимик“ ще е логичен край на турнира. А там нека да победи по-добрият. Сигурен съм, че ще се получат интересни мачове с много публика по трибуните.