Тази неделя от 18 часа „Дунав 8806“ ще играе първото си голямо домакинско дерби през сезона срещу „Нефтохимик“. По този повод „Утро“ разговаря със старши треньора на бургазлийки Петко Маринов.

- Г-н Маринов, какъв е вашият прочит на първите кръгове от първенството?
- Не смея да говоря нищо. Почвам да се чудя дали въобще разбирам нещо от баскетбол.
- А, хубава работа!
- Сериозно ви казвам. Имам предвид, че не очаквах да вземем всичките си 4 мача дотук. Извадихме две срещи с продължения, но пък неочаквано леко се справихме с „Левски“. При нас няма нещо кой знае какво ново. Новото е, че дадохме шанс на Борислава Христова. В интерес на истината, дори и да греши често, тя ни помага доста.
- Какво излиза сега - че отписвате вашия отбор?
- Не го отписвам и както винаги ще се борим до последно с всичките си сили, но „Дунав 8806“ и „Монтана“ са с класа над другите тимове. Хайде, да не е цяла класа, половин да е, но е факт. Силен отбор, способен на изненади, има и „Левски“.
- Гледахте ли мача на „Дунав 8806“ срещу „Мерсин“?
- Гледах го по телевизията и се изядох от яд. Вашите направиха много хубави 20-25 минути и стопиха до 6 точки пасива си от 20. Този мач можеше да бъде спечелен, ако някои момичета бяха с повече кураж. Като че ли точно това не достигна - самочувствие. Намирам още, ако позволите малък разбор, че Таня Чиров все още не е влязла в ритъм. Помните ли онази ситуация, когато влезе под коша, но вместо да извади топката навън, допусна грешка! Това беше един от ключовите моменти.
- По програма идният мач трябваше да е в Бургас, но вие се съгласихте с промяна на домакинството.
- Приехме тази рокада от респект към единствения български отбор, който участва в евротурнирите. Ние бяхме длъжни да направим този жест. Освен това прекрасните фенове в русенската зала заслужават нашето уважение. Дано стане хубав мач и хората да останат доволни.
- Като треньор, който „не разбира от баскетбол“, каква е вашата прогноза?
- Ще се борим с всички сили за достойно представяне.