Екзотичният самотен остров Саона в Доминиканската република ще остане незабравим спомен за русенката Кремена Николаева, която получава едно от най-вълнуващите предложения за брак, направено в средата на ласкавото Карибско море.
Кремена и приятелят й Боян Георгиев, с когото са заедно от три години, още през есента на миналата година решават да си подарят една топла седмица в студения български февруари и отиват на почивка в Доминиканската република. Но младата русенка, която от години живее в София и в момента е старши мениджър в „Лидл“, дори не подозира, че там я чака старателно подготвена изненада. Тя е поднесена малко преди Деня на влюбените, но по-красива и романтична от всички посветени на 14 февруари картички, взети заедно.
Боян тайно мушва в багажа си кутийка с изящен пръстен и вече знае, че ще поиска ръката на лобимата си в някое впечатляващо кътче на тропическия рай, но не планира нито точно кога, нито точно къде. Решението идва спонтанно - при една разходка с лодка до необитаемото островче Саона влюбеният мъж скача в плитчината, взема в ръцете си морска звезда, в която слага пурпурната кутийка с годежния пръстен и я поднася на любимата си с думите „Имам нещо за теб“. След като Кремена вижда пръстена, идва съдбовният въпрос „Ще се омъжиш ли за мен?“, последван бързо от едно изненадано, но вдъхновено и щастливо „Да!“.
Българската група, с която двойката е заедно на почивка реагира бурно и еуфорично, само местният гид дискретно казва на бъдещите младоженци, че морските звезди са защитен вид и веднага трябва да се върнат в морето, защото не издържат повече от 20 секунди извън водата. Кремена и Боян веднага ги пускат обратно, но никой от останалите не забелязва липсата им, защото големите звезди до края на почивката всъщност са бъдещите младоженци.
Никога не съм мислила как ще изглежда предложението за брак, нито как ще реагирам, бях много изненадана, но и много радостна, казва Кремена, а щастливите й родители Даниела и Румен Николаеви вече се стягат за сватба.