Един апартамент, едно паркомясто, три магазина и три склада от злощастния блок „Теодора“ бяха продадени на провелия се вчера търг от частния съдебен изпълнител Иван Хаджииванов. Това са ипотекирани имоти, но не са на собственици с нотариални актове, а от тези, които все още са собственост на строителния предприемач Явор Блъсков, и на хора с предварителни договори, които не са ги изплатили напълно.                                         
Това е втората продан от първия опис на големия блок, а по груби сметки досега са събрани около 150 000 лева. Дали и кога ще бъдат пуснати на пореден търг останалите описани, но непродадени имоти, зависи от волята на банка ОББ.
Другия петък предстои да бъдат продадени и ипотекирани жилища в бившето АОНСУ. За част от апартаментите там има подадени оферти и дори тече наддаване.
Както „Утро“ писа, в края на януари бяха описани жилища в блок „Теодора“, които са изцяло изплатени от хората, но Блъсков не е изплатил ипотеките им. Допълнително напрежение у собствениците породи фактът, че те изобщо не са знаели, че купуват имоти с тежести. До намесата на частен съдебен изпълнител се стигна, след като бизнесменът Блъсков строил и продавал апартаменти, но не погасявал кредита си. Само към ОББ задълженията му са за около 4 милиона, за които банката е предявила частичен иск. В „Теодора“ са описани около 100 имота. Ипотеките на описаните около 170 имота в АОНСУ пък са към Сибанк, на която предприемачът също дължи пари.