Пътешественикът и катерач Атанас Скатов пристига в Русе, за да разкаже за най-новите си завоевания. Докторът по растителна защита от Сливен прибави още две постижения в колоритната си биография. На 19 ноември той изкачи най-високия връх в Австралия и Океания - Карстенц, а месец след това превзе и първенеца на ледения континент Антарктида - връх Винсън. Карстенц, който още наричат Пунджак Джая, се намира на остров Нова Гвинея и се смята за най-топлия и техничен връх. Противоположното важи за Винсън.
За своето уникално постижение - за 24 месеца да изкачи шестте най-високи върха на шестте континента, и по-специално за последните два, пътешественикът ще разкаже първо на русенци. Това ще стане в BH културен център на ул.“Добруджа“ на 24 февруари от 18.30 ч.
Русе е първи в поредицата срещи на вегана Скатов с ценители на екстремните преживявания, тъй като последните две изкачвания той осъществява с подкрепата на „Еконт“. Неговата презентация е озаглавена „Нова Гвинея и Антарктида на един дъх“. В програмата максимум на Скатов е записано още едно покоряване - на връх Маккинли в Кордилерите в Северна Америка, за да завърши своя проект „Изкачване на седемте континентални първенци на планетата без консумация на животинска продукция“.