Многократно осъждан рецидивист не успя да се размине със затвора и ще прекара следващите 2 години зад решетките. Присъдата е окончателна.
До последно защитата му твърдеше, че съдът трябва да се смили над престъпника, защото от години е болен от множествена склероза. И двете инстанции обаче бяха категорични, че заболяването му датира от години и не му е пречило да извършва кражби.
Впрочем рецидивистът стигна до съд заради пет кражби, извършени за осем дни - в края на май и началото на юни 2014 година. Нещо повече - първата от тях завъртял месец и половина след като излязъл от затвора. Тогава отишъл във Военното окръжие и обяснил на главна специалистка, че иска да постъпи на работа в резерва на армията. Телефонът на жената обаче звъннал и докато тя била разсеяна от разговора, ловкият поглед на рецидивиста веднага фиксирал дамската й чанта на съседния стол. Успял да свие портмонето. Специалистката му казала да отиде първо на медицински преглед и след това да се върне да разговаря с нея за амбицията си да постъпи в армията. Той излязъл уж да последва съвета й, но след това дирята му и желанието за военен пост се изпарили.
По-късно рецидивистът отишъл да търси плячка на Автогара-юг. Забелязал, че касиерка на едно от гишетата излязла, за да отиде до тоалетна, но не затворила прозорчето на офиса. Ловките му ръце набързо докопали мобилния й телефон „Нокиа“. На следващия ден опитният престъпник обрал магазинерка, докато обслужвала клиент. Незабелязано отмъкнал портмонето й от оставената без надзор дамска чанта. Същия ден рецидивистът влязъл в офис на фирма, докато чистачката си вършела задълженията. Уцелил момент, в който тя отишла до банята, и се добрал до личната й чанта и портфейл. На следващия ден се озовал в общежитията на духовното училище, където отново негова жертва станала хигиенистка. Докато чистела, жената оставила на чин в една от стаите да се зарежда мобилният й телефон. Това било фиксирано от блуждаещия рецидивист, който набързо прибрал самсунга.
Всички жени, които станали жертва на ловкия крадец, се усетили, че са обрани след няколко часа. Благодарение на записи от видеокамери хващането на престъпника не било особено трудно и той бил заловен ден след последната си кражба - на 6 юни. Ударите от всичките пет кражби били за общо около 302 лева.