Само една четвърт от работодателите в България не предлагат допълнително здравно осигуряване на служителите си показва проучване на „Аон България“. 44% от ползващите ги служители обаче не са доволни от тях и смятат, че те не посрещат нуждите им.
Допълнителното здравно осигуряване, което да включва и стоматологична помощ и разходи за диоптрични стъкла и очила, е най-желаното от служителите. На второ място в предпочитанията се нареждат ваучерите за спорт и спа процедури, които набират все по-голяма популярност. Допълнителните дни платен годишен отпуск традиционно са добър и предпочитан стимул от служителите, следван непосредствено от осигурен транспорт до работното място. Не само ваучерите за такси и картите за градски транспорт се ценят като придобивка, служебният автомобил също. Допълнителните бонуси за добре свършена работа също се приветстват.
Комуникацията със служителите влияе на оценката на придобивките - някои служители не са наясно какво точно получават и как да се възползват от дадена придобивка, показва изследването.