Водещата българска софтуерна компания „Мусала Софт“ официално обяви вчера, че съвсем скоро стъпва в Русе. Посочено беше и мястото, където ще бъде офисът - в центъра на града, в близост до Историческия музей.
Служителите на „Мусала Софт“ в Русе ще бъдат част от мултинационалните проекти на компанията и реална част от софийския офис с непрекъсната аудио и видео връзка. В момента компанията попълва екипа си в нашия град и е обявила на сайта си свободни места по десетина позиции.
„Щастливи сме, че има голям интерес и от русенци, работещи в страната и чужбина, да се върнат в родния си град.      
Работим това да се случи, защото Русе е прекрасен град със силна математическа гимназия и университет с традиции, международни партньорства и събудено ИТ общество. Смятам, че е дошъл моментът за следващата му стъпка на развитие“, сподели президентът на „Мусала Софт“ Елена Маринова.
Българската компания е специализирана в изграждане на цялостни софтуерни решения и ИТ консултиране. За последния месец тя бе отличена с 4 награди от престижни конкурси. В края на 2014 година екипът й включва 300 висококвалифицирани служители, които работят по над петдесет проекта за елитни клиенти от страната и чужбина като „Дойче телеком“, „Хюлет Пакард“, „Ай Би Ем“, „Филип Морис“, „САП“, „ОМВ“, Банка ДСК, „Мобилтел“, „Виваком“, „Едуардо Миролио“ и други. Нейните услуги ползват още Митническите служби на Холандия, Националната агенция за приходи, Гаранционният фонд, Пътна полиция и други български и европейски институции.