Когато посещавате дадена страна, трябва да сте добре запознати с културните й особености. Има някои неща, които задължително трябва да правите и такива, които да избягвате.
Вижте какво не трябва да правите във Франция, обяснява travel.rozali.com:

Не говорете на родния си език или на английски
Французите много държат на езика си. Няма да им направи добро впечатление, ако ги заговорите на език, различен от френски. Направете всичко възможно и демонстрирайте старание с езика. Ако не владеете френски, научете най-важните фрази – поздравите за различните части на деня, моля, благодаря, заповядайте. Така ще демонстрирате уважение към френския.

Не пропускайте да поздравите
Никога не пропускайте да поздравите с ръкостискане или целувки по двете бузи своите познати във Франция. Според етикета на поведение също така трябва да се спрете и да поздравите хостесите в ресторант или продавачите в магазин. Задавайте им въпроси, вместо да се впускате директно към крайната си цел или безцелно да търсите нещо.

Не говорете на „ти”
Не говорете на „ти” с непознати. Използвайте учтивата форма. Също както в Германия, така и във Франция, официалното обръщение е израз на добро възпитание и уважение.

Не говорете за пари
У нас като че ли е прието парите да са често основна тема за разговор. Но не и във Франция. Няма да впечатлите никого, ако говорите за благосъстоянието си или го демонстрирате. По-добре е да говорите на общи теми, които да въвлекат всички присъсъстващи.

Не подарявайте червени карамфили
Във Франция се смята, че карамфилите носят лош късмет. Освен това в много страни се свързват със смъртта.

Не бързайте с яденето
Не бързайте да се нахвърляте върху храната, когато ви я сервират в ресторанта. Стойте спокойно, докато не се сервира на цялата маса и сервитьорът не ви пожелае „Добър апетит”.

Не поръчвайте само едно ястие в ресторант
Когато седнете в хубав френски ресторант, никога не поръчвайте само едно ястие. Трябва да си вземете първо, второ и трето, както и подходящата напитка към него. Също така никога не искайте да ви сложат остатъците от храната за вкъщи. Това е недопустимо, особено в хубавите ресторанти.

Не стойте с разтворени крака
Това важи освен за жените (разбира се), така и за мъжете. Намерете подходящ начин да заемете прилична позиция. Французите са хора с изтънчени маниери и забелязват такива детайли в поведението ви.