Хаят Бумедиен, жената издирвана от цяла Европа след атентатите в Париж, даде интервю за списание на групировката „Ислямска държава“ (ИД), в което заяви, че е много щастлива, че е на територията на халифата, където може най-после да живее според законите на Аллах.

Бумедиен бе спътницата в живота на Амеди Кулибали, който взе заложници в еврейски супермаркет във френската столица на 9 януари и впоследствие бе обявена за издирване като негова съучастница.

От интервюто за списание „Дар ал Ислам“ става ясно, че тя отпътува от Франция за Сирия малко преди атаката на Кулибали, пише в. „Фигаро“.

Бумедиен говори колко е щастлива и за обета за вярност, който съпругът ѝ дал на групировката „Ислямска държава“. „Когато ИД обяви своя халифат, Амеди се зарадва много и веднага каза, че ще признае халифа на този халифат“, казва Хаят Бумедиен. Всеки път когато гледал видеозаписи на джихадистите, очите на Амеди блестели и той искал веднага да замине да се сражава на тяхна страна.

Бумедиен призовава братята и сестрите си мюсюлманки да четат Корана.

Специално към жените мюсюлманки тя отправя призив да бъдат търпеливи и да правят живота на съпрузите си по-лесен.
Към интервюто няма снимка.

„Дар ал Ислам“ е френскоезично издание на ИД, чийто първи брой се появи през декември. В новия брой от 15 страници има пропагандни статии, а на корицата има снимка на Айфеловата кула, пред която се вижда силует на френски войник. Върху снимката има текст „Нека Аллах да прокълне Франция“.