Стойчо Младенов подготвя "армейците" като Моуриньо
ЦСКА ще влезе в битката за титлата в "А" група с помощта на мениджъра на Челси Жозе Моуриньо.

Това разкри помощникът на Стойчо Младенов в ЦСКА Анатоли Нанков, който прогнозира, че с новата методика, играчите ще са по-добре подготвени за битките през есента.

"За подготовката в Турция взехме тренировъчната програма на Моуриньо. Стойчо Младенов е добър приятел с него и се възползва от една от методиките му. Футболистите чувстват умора, но до подновяването на първенството ще сме в топ форма. Тренировките са много разнообразни. Методиката на Моуриньо товари повече играчите, но без сухи тичания. Има промяна в дозировката на упражненията, но тя не е съществена. Чакат ни тежки мачове и трябва да сме подготвени много добре физически", заяви Нанков пред "Тема Спорт".

Младенов и Моуриньо се видяха в София през есента на 2006 година, когато "сините" на Специалния гостуваха на "сините" от "Левски" в битка от груповата фаза на Шампионската лига.

Двамата се познават от времето във Витория Сетубал, където Младенов е бил футболист, а бащата на Моуриньо - треньор в ДЮШ на клуба.

По време на зимната си подготовка в Анталия ЦСКА изигра седем контроли, в които записа четири победи и три загуби. Осмата проверка е днес от 17:00 часа срещу румънския Петролул, а в неделя по същото време "армейците" срещат бившия тим на новото попълнение на Реал (Мадрид) Мартин Йодегаард - Стрьомсгодсет (Норвегия).