В случай, че не се стигне до мирно разрешаване на конфликта в Украйна, няма опасност България да влезе във война. Това каза министърът на външните работи bTV.

„Всички истерии покрай конфликта в Украйна и как България щяла да влиза във война с някого, са пълен абсурд. Конфликтът в Украйна трябва да бъде разрешен по мирен път. Сега работим за това и никой не говори за участие на България и на който и да било във войни. Коментираме факти и те са такива. На първо време трябва да се прекрати огънят, за да спрат да умират хора”, посочи Митов.

За преговорите в Минск, външният министър заяви, че продължават и конкретните параметри по евентуално споразумение ще станат ясни по-късно днес. „Надежда за постигане на споразумение има, както и за постигане на план за урегулиране на конфликта. Най-важното нещо е да спрат боевете. България се надява точно на това. Винаги сме настоявали за две неща - конфликтът трябва да се реши по мирен път и трябва да се използва дипломация. Ясно е, че няма как да се случи нещо друго, освен да се опитваме през цялото време да постигаме такъв резултат”, обясни външният министър.Попитан, какви са позициите на Путин и какво защитава той в момента, Митов отговори, че конкретните параметри ще станат ясни по-късно, както и начинът, по който са се водили разговорите.