ВМРО-Русе започва интензивен диалог с Патриотичния фронт и Реформаторския блок за съвмество участие в местните избори. Това съобщи на пресконференция вчера новият председател на местната структура Асен Даскалов, който сменя дългогодишния общински председател Стефан Бучаков. Тези решения са взети на конференция на общинското ръководство в понеделник, като становището на новото ръководство е, че община Русе не се управлява добре, сегашното управление води до упадък на града и затова е необходима промяна.
В знак на благодарност за всеотдайността, с която Бучаков е водил организацията през изминалите 19 години към поредица успехи, общинският съветник Галин Григоров му подари реплика на камата на Левски. Бучаков не се оттегля от партията, активността му няма да намалее и дори е избран за председател на контролната комисия на общинската структура.
Даскалов, който пое щафетата като председател на местната структура, е юрист и дългогодишен член на ВМРО. Той представи екипа си, в който Деян Стайков е зам.-председател, секретар е Пресиян Димитров и членове са Деян Димитров, Траян Тотев, Йордан Йорданов и Валери Пачев.