Денцислав Христов, синът на българката Лина Христова, която е била убита във Филипините в понеделник, е задържан във Филипините при опит да монтира скимиращо устройство на банкомат, съобщава телевизия ABS-CBN News през ноември 2014 г.

Тогава българинът е имал и съучастник, който е филипинец.

Говорител на банката собственик на банкомата, заявява през ноември, че е бил получен сигнал за подозрителни действия на чужденец около машината. След като служители на банката са приближили, той се е върнал в колата си и е избягал.

Служителите са подали сигнал в полицията и по-късно в района е бил арестуван български гражданин, идентифициран като Денцислав Христов.

Той е отрекъл да е участвал в кражби от банкомати. Във филипинецът обаче властите са намерили четец за карти, както и клонирани банкови карти, ножици, лепило и тиксо.

Засега няма информация, дали убийството на майката на Денцислав Христов има връзка с инцидента с банкомата или друга престъпна дейност.

Убийството на Лина Христова се е случило в понеделник в град Санта Мария, провинция Булакан. 65-годишната Христова, която е жителка на града. Жената е била простреляна от неизвестен нападател, който е открил огън срещу нея, докато е плащала таксата за използването на трициклет.

Христова е тръгнала с мъж към дома на сина си Денцислав Христов, който в момента се намира в Бюрото по имиграция. Полицията съобщава, че заподозреният е изскочил внезапно пред българката и я прострелял три пъти в различни части на тялото.

Жената е била незабавно откарана в най-близката болница, но е починала. В момента се разследват причините за атаката, а медиите съобщават, че местните власти са уведомили представителството на България.