Глобеният с 1200 лева стопанин на два питбула, който набил свой съсед, защото опитал да се защити от едно от озверелите кучета, поиска 10 пъти по-леко наказание. Той твърди, че не се е държал непристойно, нито има свидетели на случилото се. Окръжният съд обаче отхвърли оспорването на паричната санкция и я потвърди окончателно.
Кървавата история е от 5 март 2014 година, когато около 8 часа сутринта машинният оператор разхождал двата си питбула без каишки и намордници край гробището в кв.“Чародейка“. По същото време в района друг човек разхождал на повод двата си пинчера. Питбулите набързо забелязали пинчерите и агресивно се спуснали към тях, а единият успял да захапе едното. Стопанинът на нападнатия пинчер започнал да крещи, като в същото време се мъчел да отвори устата на питбула, за да спаси любимеца си от зловещата захапка. Всичко това собственикът на агресивното животно наблюдавал безучастно отстрани. Човекът успял да извади пинчера си от питбулската паст, което обаче насочило кучешката агресия към него. Питбулът първо го захапал за ръката, а след това се опитал да захапе и главата му.
За щастие нападнатият се разминал само с одрасквания по клепача на едното око. За да се предпази от още атаки, човекът ритнал едно от кучетата, което вече изнервило собственика на питбулите. Той се приближил и започнал да вика и да се кара на мъжа, че се държи грубо с кучетата му, ритнал го като каратист, а след това му забил и няколко юмрука в лицето. След като го набил пред очите на насъбрали се сеирджии, машинният оператор хванал питбулите и си тръгнал. Преглед от лекар показал, че нападнатият е със счупен нос, отоци и кръвонасядания по лицето и устните.
Окръжният съд отчете не само че побойникът е удрял, без да е провокиран, но и че не зачита своите съседи, като подлага живота им на риск, тъй като пуска свободно опасните си кучета. А безцеремонността и агресията му предизвикали възмущението на една камара народ.