12 служители на БДЖ  ще бъдат уволнени заради кражба на гориво. Това каза на пресконференция управителят на „БДЖ Товарни превози“ Любомир Илиев, предаде "Фокус".

„Четирима от тях вече са отстранени вследствие на обясненията им. Останалите са в болничен и са защитени от закона към момента“, уточни Илиев. По думите му, 23 са работещите GPS системи.

„До края на месеца всички GPS трябва да бъдат отремонтирани. Ще има такъв GPS и в резервоарите, за да се установява дали има преразход на гориво. В края на седмицата ще поискаме официален одит от Министерството на транспорта, който да установи всички нередности по отчитане, контрол и преразход на горива в „БДЖ Товарни превози“.

1,4 млн. лева достигна преразходът за 2014 година“, обясни Илиев. Той допълни, че не може да твърди, че това количество е откраднато и затова се обръщат към Министерството на транспорта, за да констатират истинската картина, която се е случила. „Смятам, че до средата на март ще можем да отчетем какво сме постигнали като спестено гориво“, каза още Любомир Илиев.