Супер обемната розова рокля, с която Риана се появи на червения килим по време на 57-ата церемония по раздаване на наградите „Грами“ се превърна в истинска интернет сензация.

Дизайнерското творение на Джамбатиста Вали, в което се беше облякла 26-годишната певица, предизвика редица коментари и провокира за създаването на колажи, предизвикващи широка усмивка по лицата на онлайн потребителите (Вж. множество колажи с роклята).

Те сравняваха роклята ѝ с какво ли не – от пищна торта, с която 15-годишна тийнейджърка би празнувала рождения си ден в някоя латиноамериканска държава, до чудата прическа, подходяща за Ники Минаж.
„Роклята на Риана прилича на тортата ми във формата на кукла „Барби“, с която опразнувах 4-ия си рожден ден“, отбелязва един потребител. „Като пяна за вана е“, казва друг, а трети я сравнява с боядисана в розово тоалетна хартия.

Един се заиграва с компютърна програма за обработка на снимки и превръща Риана и роклята ѝ в чадър (вдъхновен от хита ѝ Umbrella, от англ. – чадър), а друг я изобразява като корал, част от красива подводна гледка.
Модните стилисти пък бяха категорични – ако не друго, в комбинация с този твърде пищен тоалет, Риана правилно е избрала семпла прическа и ненатрапчиви аксесоари.