На присъда от 2 години и половина затвор и 50 000 лева глоба се споразумя с прокуратурата румънката Михаела Неагу. 31-годишната жена направи пълни самопризнания, че е опитала да прекара първо през Гюешево, а след това и през Дунав мост 75 пакета с общо 34.8 килограма висококачествена марихуана. Наказанието на румънката е окончателно. Заедно с нея сочен за виновник за контрабандата е и нейният съпруг Лирим Тхачи от Косово, който засега предпочита да чака присъда по каналния ред, без да признава вината си. Според прокуратурата двамата са имали за цел да трафикират марихуаната за близо 140 000 лева, а след това да я разпространяват.
Делото срещу съпрузите всъщност вече започна, но бе върнато на стартова позиция от съда за отстраняване на нарушения. Тогава държавното обвинение посочи, че Михаела и Лирим са искали да прокарат легендата за пътуващата семейна двойка. Те се оженили през 2013 година, около година след началото на връзката им. На 2 март 2014 година тръгнали с платформа „Мерцедес“, собственост на румънката, от Македония през България и Румъния за Швейцария. На 3 март около 12.10 часа през нощта стигнали Дунав мост. Насочени били за рентгенова проверка, но вместо към халето Лирим натиснал газта на платформата и тръгнал да бяга. Разбира се, бързо бил настигнат, а при проверката се оказало, че по цялата дължина на платформата има специално изградена кухина, пълна с пакети. Впоследствие техническата експертиза установила, че дългият близо 3 метра тайник е за еднократна употреба. В телефона на Михаела пък била открита скица на ръка на кухината, която тя пратила на телефона на съпруга си, пише в обвинителния акт. Малко след това били задържани, а от 6 март 2014-та са в ареста за постоянно.
Михаела, която работи като проектен мениджър в Швейцария и вече чудесно владее български език, е неосъждана за сметка на съпруга си Лирим, който от 2004 година е познат с опита си за фалшифициране на документи, а през 2011 година се прочува и във Франция със същите си постижения. В Женева пък е задържан за незаконно пребиваване и за трафик на хероин и марихуана.